Galeri

 • JULEMARKED 2. DESEMBER

  JULEMARKED 2. DESEMBER

  Oslo Sámiid Searvi ønsker velkommen til det tradisjonsrike julemarkedet på Samisk Hus i Oslo!

  Sølv, tinntrådarmbånd, samisk design, horn, samisk håndtverk, bøker, votter eller reinkjøtt? Kom og kjøp julegavene dine her! Eller bare noe fint til deg selv. Vi har invitert samiske duojare, sølvsmeder, designere og andre produsenter til Samisk hus i Oslo. I kaféen vil det selges diverse samiske matretter samt reinkjøtt til å ta med hjem.

  Mer informasjon finner du her.

  23.08.2018 19.52
 • Åpningsfest nye Samisk hus

  Samisk Hus Oslo flytter til Dronningensgate 8b! Lørdag 21. oktober inviterer styret til åpningsfest for nye Samisk Hus.

  18:00-18:30
  - Tale ved Aili Keskitalo, Sametingspresident
  - Tale ved Marianne Borgen, Ordfører i Oslo
  - Tale ved Anne Karin Olli, Statssekretær Kommunal- og moderniseringsdepartementet
  - Åpning av kunstutstilling kuratert av RiddoDuottarMuseat ved Gry Fors
  - Åpning av veggutsmykning laget av Anders Sunna
  - Sang ved Anna Lanto og Maja Sørbø

  18:30-20:30
  - Matservering

  21:00-21:30
  - Konsert med Kajsa Balto

  21:30-01:00
  - Musikk og fest!

  Vi har mye å feire! Endelig re-etablerer vi Samisk Hus midt i Oslo sentrum. På denne måten styrkes synligheten av det samiske i byen. Samisk Hus Oslo har også fått tilskudd av Sametinget til etablering av Samisk Språksenter. Vi går med andre ord en spennende tid i møte, og gleder oss til å bygge opp Oslos nye storstue for samisk kultur, språk, historie og samfunnsliv.

  Bures boahtin! Buerie båateme! Buorisboahtem!

  23.08.2018 19.43
 • LUHKKA-KURS 11. - 12. NOVEMBER

  LUHKKA-KURS 11. - 12. NOVEMBER

  Oslo Samiid Searvi har den gleden å kunne tilby SOL-Samisk Studieforbund kurs i å sy luhkka.
  Luhkkakurset arrangeres helgen lørdag 11. og søndag 12. november 2017 på Samisk Hus i Oslo, Dronningensgt 8b

  Kurslærer er Kirsti Irene Andersdatter Johnsen.

  Kursavgiften er kr 975,-
  Dette er uten kursmateriale, men inkluderer mønster.
  Du må også selv ha symaskin.
  Kurset er ment som en veiledning til å bruke mønsteret og at du skal tilegne deg for-skjellige syteknikker. Dette skal da resultere en flott luhkka.

  Mer informasjon her.

  23.08.2018 19.42
 • KULTURRÅDETS ÅRSKONFERANSE 2017; SAMISK VREDE

  KULTURRÅDETS ÅRSKONFERANSE 2017; SAMISK VREDE

  9. november 2017, 10:00 - 17:00, Det Norske Teatret
  8. november 2017, 19:30 - 22:00, Konferansevorspiel på Samisk Hus Oslo (krever påmelding)


  Er det samiske anerkjent som en del av den nasjonale fortellingen? Hvor kommer det sterke politiske engasjementet i samisk kunst fra? Kulturrådet og Sametinget setter viktige spørsmål på dagsorden i årskonferansen 2017. Spørsmålene berører både norske og samiske kunst- og kulturaktører.

  Samisk hus inviterer til kveldsarrangement med program og enkel servering i våre nye lokaler i Dronningens gate 8b. Programmet begynner kl 19:30. Pris for program og servering: kr 200,- (i tillegg til konferanseavgift). Kryss av på påmeldingsskjemaet dersom du ønsker å delta på dette.

  Kulturrådets årskonferanse 2017 arrangeres i samarbeid med Sametinget.
  Mer informasjon og påmelding på www.kulturradet.no/arskonferansen-2017

  23.08.2018 19.41
 • ANDERS SUNNA TIL SAMISK HUS OSLO

  ANDERS SUNNA TIL SAMISK HUS OSLO

  Samisk Hus Oslo er stolte av å fortelle at billedkunstner Anders Sunna kommer til Oslo for å utsmykke en vegg våre nye lokaler i Dronningensgate. Samtidig vil han holde en grafitti-workshop på Samisk Hus lørdag 14. oktober for studenter, ungdom og skoleelever under 26 år. Workshopen arrangeres i samarbeid med Oslo Sámiid Searvi. Mer informasjon om workshopen her.

  Utsmykningen åpner for publikum i forbindelse med åpning av det nye Samisk Hus Oslo lørdag 21. oktober kl 18:00. Kunstneres har dessverre ikke anledning til å være til stede selv under åpningen.

  Anders Sunna (1985) er en samisk billedkunstner fra svensk side av Sápmi, bosatt i Jokkmokk. Sunna er utdannet ved Umeå konstskola (2006) og Konstfack, Stockholm (2009). Hans arbeider er politiske, og handler ofte om samisk historie eller hans egen bakgrunn fra reineierfamilie. Sunna er særlig kjent for sin grafitti- og collageteknikk, og har gjort seg bemerket gjennom en rekke utstillinger og prosjekter. Tidligere i år hadde han utstilling på OCA (Office of Contemporary Art) i Oslo i forbindelse med seminaret “Museums on fire!”. Utstillingen bestod av stedsspesifikke installasjoner og skulpturer, blant annet et reingjerde som ble brukt som scene av Sofia Jannok i juni. Han står også bak flere offentlige utsmykninger, blant annet ved Alta ungdomsskole. www.anderssunna.com

  -----
  Prosjektet er støttet av Sametinget og frifondmidler forvaltet av Norske Samers Riksforbund (NSR).

  23.08.2018 19.40
 • GRAFITTI-WORKSHOP MED ANDERS SUNNA 14. OKTOBER

  GRAFITTI-WORKSHOP MED ANDERS SUNNA 14. OKTOBER

  Har du en grafittiartist i magen? Da må du delta på vårt grafittiverksted i samarbeid med Anders Sunna. Politisk engasjement gjennom kunst er en viktig del av demokratiet og samfunnsdebatten. Sammen med Anders Sunna hjelper vi deg med å sette dine politiske tanker ut i farger, samt lærer deg det praktiske rundt hvordan å bruke sprayboks.

  Anders Sunna kommer til Oslo for å lage en utsmykning i de nye lokalene til Samisk Hus Oslo. I den forbindelse holder vi graffitiverksted slik at deltakerne også kan få innsikt i prosessen med utsmykningen. Verkstedet er åpent for studenter, ungdom og skoleelever under 26 år, og vil foregå på Samisk hus (Dronningens gate 8b) lørdag 14. oktober kl. 10-17. Vi vil tilby mat og drikke.

  Påmeldelse er gratis. Send din påmelding med navn, telefonnummer, e-postadresse og alder til kultur@samer.no innen torsdag 12. oktober.

  Workshopen gjennomføres av Oslo Sámiid Searvi og Samisk Hus Oslo og med støtte fra frifondmidler forvaltet av Norske Samers Riksforbund (NSR).

  23.08.2018 19.40
 • SAMISK HUS OSLO BLIR SPRÅKSENTER

  SAMISK HUS OSLO BLIR SPRÅKSENTER

  Sametingsrådet har bevilget 250.000 kroner i støtte til Samisk Hus Oslo for opprettelse av samisk språksenter i byen. Med opprettelse av et samisk språksenter i hovedstaden, vil samiske språk kunne bli styrket og fremmet over et større område.

  – Sametingsrådet er glad for at det etableres et språksenter i hovedstaden. Dette er spesielt viktig fordi det ikke er etablert andre språksentre i Sør-Norge og fordi det er få andre sterke språkmiljø i Osloregionen, hvor det bor mange samer, sier Sametingets visepresident Lars Filip Paulsen.

  Hele pressemeldingen fra Sametinget kan leses her. Les ellers mer om saken på avvir.no.

  23.08.2018 19.39
 • SAMARBEIDSAVTALE MELLOM SAMISK HUS OSLO OG RIDDODUOTTARMUSEAT

  SAMARBEIDSAVTALE MELLOM SAMISK HUS OSLO OG RIDDODUOTTARMUSEAT

  Samisk Hus Oslo er stolte av å ha inngått samarbeidsavtale med RiddoDuottarMuseat.

  Samisk Hus er inne i en spennende periode hvor vi i oktober 2017 vil overta nye lokaler midt i Oslo sentrum (Dronningensgate 8b). Her har vi som mål å etablere et mer allment tilgjengelig samisk kulturhus, med fokus på både formidling og informasjon om samer og samiske forhold. Samarbeidet med RDM gir oss mulighet til å vise frem det ypperste av samisk kunst til et bredt publikum.

  Utstillingen åpner lørdag 21. oktober kl. 18 i forbindelse med nyåpningen av Samisk Hus Oslo i Dronningensgate. Les mer på NRK Sápmi.

  23.08.2018 19.38
 • LEDIG STILLING I SAMISK HUS OSLO

  LEDIG STILLING I SAMISK HUS OSLO

  Samisk Hus Oslo flytter høsten 2017 inn i nye lokaler i Dronningensgate 8b. Vi søker nå en koordinator i fast 50% stilling som skal bidra i den daglige driften av huset. Ansvaret for koordinator vil være å:

  - Utarbeide strategi for Samisk hus i samarbeid med styret.
  - Etablere Samisk hus i nye lokaler i Dronningensgate 8b.
  - Videreutvikling av samarbeidet mellom de ulike brukergruppene og Samisk hus.
  - Lede daglig bruk av Samisk hus til samiske formål samt utleie aktiviteter.
  - Lede og/eller koordinere våre prioriterte prosjekter
  - Løpende administrative oppgaver

  Søknadsfrist: 01.10.2017! Se www.finn.no for full stillingsutslysning.

  23.08.2018 19.38
 • SAMETINGSVALGDEBATT: VALGKRETS 7 SØR-NORGE

  SAMETINGSVALGDEBATT: VALGKRETS 7 SØR-NORGE

  Sted: Eldorado Bokhandel, Torggata, Oslo
  Tid: Onsdag 30. august kl. 18-20

  I panelet: Samtlige partier som stiller liste i Sør-Norge er invitert til å delta i debatten ved sine førstekandidater; Árja, Arbeiderpartiet, Fremskrittpartiet, Høyre, Nordkalottfolket, Norske Samers Riksforbund (NSR), Samefolkets parti, Senterpartiet og Šiella

  Samisk Hus Oslo flytter høsten 2017. Derfor arrangerer vi i år Sametingsvalgdebatt på Eldorado Bokhandel. Debatten vil finne sted onsdag 30. august kl. 18. Eldorado Bokhandel og Samisk Hus Oslo samarbeider i år for å synliggjøre Sametingsvalget i hovedstaden. Samarbeidet ble innledet våren 2017 med en informasjonskampanje om innmelding i samisk valgmantall.

  Etter sommerferien åpner en større presentasjon over partiene som stiller til Stortings- og/eller Sametingsvalg i bokhandelens andre etasje. Dette prosjektet er i regi av Eldorado.

  Sametingsvalget er viktig! Møt opp og finn ut hva kandidatene vil gjøre for Sápmi og vår valgkrets spesielt! Følg vår facebook-event for mer informasjon.

  23.08.2018 19.37

Flere nyheter