Møte med Nury Turkel om situasjonen for Uigurene

Møte med Nury Turkel om situasjonen for Uigurene

25 mai  Samisk Hus

Arrangementet varer fra  kl 19:00, til 21:00

Arrangert av

NUK - Den Norske Uighurkomiteen and Samisk Hus Oslo

 

Den norske Uighurkomiteen sammen med Samisk Hus arrangerer menneskerettigheters treff med Nury Turkel i det Samiske Huset.

Nury Turkel vil holde en tale om den siste situasjonen for uigurer og det politisk arbeidet med fokus på internasjonale fora. Det blir mulighet for spørsmål fra deltagere.  Åpent for alle.

Nury Turkel ble født i 1970 i Kashgar, i Øst Turkestan, Han harfullførte sin grunnskole i sitt hjemland. I 1991 startet han studier ved Northwest A & F University som ligger i Shaanxi-provinsen i Kina. I 1994 mottok Turkel sin bachelorgrad og dro til USA for å ta høyere utdanning. Nury Turkel er en forkjemper for uigurenes rettigheter i deres okkuperte hjemland Øst Turkestan, (i dag den kinesiske provinsen Xinjiang). Han jobber som advokat i Washington. Han har tidligere vært presidenten for Uyghur American Association og fungerer for tiden som styreleder for Uyghur Human Rights Project (UHRP), som er et Washington-baserte menneskerettighetsprosjekt for uigurisk-menneskerettighetsforskning og dokumentasjon.

23.05.2019 16.56