Dronningensgate gjøres klar for bilfri vårfest 11 mai.

Dronningensgate gjøres klar for bilfri vårfest 11 mai.

Samisk hus inviterer til vårmarked & vårfest fra kl.11-24:00

Lørdag 11.mai blir det vårfest i Dronningens gate!
Velkommen til en bilfri gate med opplevelser for hele familien.
Vi lover god stemning, deilig mat og aktiviteter for barna!
Som en del av Bilfritt byliv har gaten gjennomgått en oppgradering og fått bredere fortau, nye benker og nye planter, og vil fremstå i sin skjønneste prakt.

Program i  hele Dronningens gate kl 12-16:
Det blir utendørsservering av mat og drikke

Det blir marked med samisk kunsthåndverk, lassokasting, barneaktiviteter m.m., i regi av Oslo Sámiid Searvi/Samisk Hus Oslo, bruktmarked ved Maritakafeen/Maritastiftelsen, pop-up-butikk med interiørprodukter ved Nordic Breeze Interior og glasskunst hos Kjersti Johannessen Butikk & Verksted som også lar deg lage egne glassperler. Pachamama Stener og Krystaller har marked i gata.

Det blir gatelek og lekebilbane for de minste.

Filmvisning kl 13, 14 og 15, filmbyttemarked (DVD/Blu-ray), ansiktsmaling, dyremasker og «Walk of fame» med gatekritt hos Cinemateket i Oslo/Barnas Cinematek.

Den gamle Krigsskolen har korte omvisninger hver halve time - en sjelden anledning til å komme inn i et av Oslos eldste bygg! Første omvisning kl 12.00, siste kl 15.30 - møt opp i deres bakgård.

Det blir åpne bakgårder hos Fortidsminneforeningen. Oslo Byes Vel og Murbyen Oslo har åpne porter i Rådhusgata 7 med spennende aktiviteter og kart for byvandring med utgangspunkt i de blå skiltene. Tidvis stiller med VR-briller som tar deg til Bjørvika i 1798.

MAF Norge lar deg fly med 3D-briller og papirfly, de har jerrykanne-løfte-konkurranse og mye annet gøy. 

Det blir “parkert piano” til fri benyttelse ved Aspheim Flygel og Pianosenter A/S. Der finner du også en sjakkstasjon med gatesjakk og megasjakk bemannet av Sjakkhuset/The Good Knight.

Oslo kommune/ Sykkel i Oslo stiller med gratis enkel sykkelreparasjon mm.09.05.2019 14.07