ANDERS SUNNA TIL SAMISK HUS OSLO

ANDERS SUNNA TIL SAMISK HUS OSLO

Samisk Hus Oslo er stolte av å fortelle at billedkunstner Anders Sunna kommer til Oslo for å utsmykke en vegg våre nye lokaler i Dronningensgate. Samtidig vil han holde en grafitti-workshop på Samisk Hus lørdag 14. oktober for studenter, ungdom og skoleelever under 26 år. Workshopen arrangeres i samarbeid med Oslo Sámiid Searvi. Mer informasjon om workshopen her.

Utsmykningen åpner for publikum i forbindelse med åpning av det nye Samisk Hus Oslo lørdag 21. oktober kl 18:00. Kunstneres har dessverre ikke anledning til å være til stede selv under åpningen.

Anders Sunna (1985) er en samisk billedkunstner fra svensk side av Sápmi, bosatt i Jokkmokk. Sunna er utdannet ved Umeå konstskola (2006) og Konstfack, Stockholm (2009). Hans arbeider er politiske, og handler ofte om samisk historie eller hans egen bakgrunn fra reineierfamilie. Sunna er særlig kjent for sin grafitti- og collageteknikk, og har gjort seg bemerket gjennom en rekke utstillinger og prosjekter. Tidligere i år hadde han utstilling på OCA (Office of Contemporary Art) i Oslo i forbindelse med seminaret “Museums on fire!”. Utstillingen bestod av stedsspesifikke installasjoner og skulpturer, blant annet et reingjerde som ble brukt som scene av Sofia Jannok i juni. Han står også bak flere offentlige utsmykninger, blant annet ved Alta ungdomsskole. www.anderssunna.com

-----
Prosjektet er støttet av Sametinget og frifondmidler forvaltet av Norske Samers Riksforbund (NSR).

23.08.2018 19.40