27.09.18 Helsetreff: Besøk på Almas Hus

27.09.18 Helsetreff: Besøk på Almas Hus

Denne gang skall vi på besøk på Almas Hus, Aker sykehus. Det er en visningsleilighet med verferdsteknologi og hjelpemidler. Vi får omvisning og informasjon. Begrenset antall plasser, påmelding kreves.

 

Almas hus viser deg hvordan omgivelser, hjelpemidler og velferdsteknologi kan gjøre hverdagen enklere og tryggere for personer med kognitiv svikt eller demens, enten man bor i eget hjem eller på institusjon.

I Almas hus blir du tatt imot av fagpersoner fra Senter for fagutvikling og forskning eller Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse.

Her kan du lære mer om:

  • universell utforming
  • hjelpemidler og teknologi i et hjemlig miljø
  • tips om enkel tilrettelegging
  • velferdsteknologiske løsninger
  • bruk av belysning

Visningsleiligheten er ikke helt som andre leiligheter: Hjelpemidler av ulike slag er plassert i alle rommene. Her er alt fra komfyrvakt til automatiske medisindispensere med tidsalarmer for når man skal ta medisinene sine.

– Det finnes mange hjelpemidler som gjør det enklere å klare seg selv i hverdagen når hukommelsen svikter.

Alle er velkomne til å bestille besøk i Almas hus.

Besøkene settes opp i grupper på opptil 15 personer. Omvisningen har en varighet på 1,5 time. Ved behov kan vi forlenge visningen noe.

Adresse: Trondheimsveien 235, Aker sykehus - bygg 21 A

Begrenset antall plasser, så dere som vill bli med må melde dere på til meg, på mail eller sms/mobil 98673920


Det blir ikke matservering denne gang, men det finnes sikkert et kafé i nærheten av Almas Hus hvis noen vil få seg litt i magen.


Dersom noen ønsker å ta samme buss til Aker sykehus, blir det felles oppmøte ved tigeren på Jernbanetorget. Tid for oppmøte meddeles påmeldte.

11.09.2018 15.03