14 oktober
Klikk her for Vildá spesialbilletter med passord LUOHTIRIKS21

Mystiske joiker, svingende rytmer og improvisasjon på fascinerende vis Hildá Länsman er joiker og låtskriver og kommer fra Utsjoki helt nord i Finland. Hun har joiket siden hun var liten og har utmerket seg for sin unike stil. Hun har spilt konserter i inn- og utland og medvirket på flere album. Viivi Maria Saarenkylä er regnet som en av Finlands mest lovende unge utøvere på trekkspill. Hun har vunnet priser i flere internasjonale trekkspillkonkurranser og har spilt konserter over store deler av verden. Duoen VILDÀ oppstod etter at Hildá og Viivi hørte hverandre spille og ville finne ut hvordan det låt sammen. Kombinasjonen joik og trekkspill skaper en unik musikalsk blanding der improvisasjon og joikens mystiske kraft kombineres med trekkspillets groove. De henter inspirasjon fra samefolkets sterke tilknytning til naturen, så vel som finsk folkemusikk og moderne popmusikk. VILDÁs unike lydlandskap tar med lytteren på en fengslende reise inn i det samiske, med assosiasjoner til ville og vidstrakte landskap, arktiske fjell og isnende vinder.

5 november
Klikk her for Leagus spesialbilletter med passord LUOHTIRIKS21

Flora Eallin er grønn vitamin-smoothie, en ode til busker og trær, tang og tare, mark og mose. Med et helt nytt bestillingsverk av den Tromsøbaserte duoen Leagus er det duket for en konsert der særpreget og mangfoldet innenfor jazz og beslektet musikk får skinne. Sammen med Nordnorsk Jazzensemble får vi ta del i en musikalsk reise som tematiserer planterikets betydning for oss mennesker.
Leagus består av Herborg Rundberg og Kristian Svalestad Olstad, og blir beskrevet som et samisk nymusikk-/impro-band. Bandet etablerte seg i 2016 med sin debut Lea Áigi og oppfølgeren Naimaka, som begge har høstet strålende kritikker. I tillegg til et håndplukket Nordnorsk Jazzensemble står lys- og videodesigneren Torbjørn Thrane Sandnes for lysdesign og visuals. Sandnes har i en årrekke samarbeidet med LEAGUS, som har høstet utelukkende strålende kritikker for sine visuelle konserter.